Screenshot 1 89
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 22, 2021 @ 0:25
KATEGORIJA: BiH / Sport
FIXGEHALT

Nakon utakmice 10. kola Premijer lige BiH u kojoj su snage odmjerili Velež i Borac, a koja je prekinuta u 82. minuti, navodno je došlo do još jednog incidenta.

Podsjećamo da su navijači Veleža nezadovoljni suđenjem uletjeli na teren u 82. minuti nakon što je Stojan Vranješ drugim golom udvostručio prednost Banjalučana.

Sudija Sabrija Topalović odmah je odsvirao kraj, a Borcu će za zelenim stolom najvjerovatnije biti upisana pobjeda službenim rezultatom 3:0, dok će FK Velež biti naknadno kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice.

Stvari se neslužbeno saznajemo nisu završili na tome. Naime, nezvanično SportSport.ba saznaje, da je su kod Jablanice napadnute sudije pri povratku iz Mostara.

Navodno je zapaljen automobil s kojim su se kući vozili zenički sudija Topalović. Pokušali smo provjeriti ove informacije kod PU Jablanice i Operativnog centra Konjic, no iste nam nisu mogli potvrditi uz objašnjene da su im sve ekipe na terenu.

Neslužbeno također saznajemo da su jedan od sudija kao i Adnan Alispahić koji je bio supervizor suđenja, dovezeni u bolnicu u Jablanicu.

Više informacija po ovom pitanju trebalo bi poznato sutra u ranim jutarnim satima. 

LIDER