Portal 072info

Nesreća kakva se ne pamti: Jablaničani satima izvlačili tijela nastradalih u sudaru vozova

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Sve su to još spekulacije jer u službenim informacijama stoje samo šturi detalji kako su u sudaru dva teretna voza noćas u 22:55 smrtno stradali uposlenici Željeznica FBiH T.F. (1971.) i Č. J. (1986.), dok je mašinovođa K. H. (1983.) zadobio teške tjelesne povrede i prebačen je u bolnicu u Mostaru.

Među okupljenim građanima priča se o drugom mašinovođi J. B. (1968.) koji nije povrijeđen, govori se o tome kako se spasio tako što je prije sudara iskočio iz lokomotive. Kažu da je bio u kompoziciji koje je išla iz prvca juga, da je vidio prolazak kroz crveno svjetlo i znajući šta predstoji iskočio iz voza, spasivši se tako sigurne smrti.

Mještanin Donje Jablanice B.I. kaže nam kako je ovo nesreća kakvu ovaj kraj ne pamti, te kako se prvo začula eksplozija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Vidite i sami koliki je to udar bio, lokomotive i vagoni izbačeni i po nekoliko metara od pruge, strahota. Brzo sam istrčao iz kuće i došao do stanice koja je stotinjak metara daleko. Sve nadležne službe su bile odmah tu, nemam riječi, do jutra su s nama izvlačili te jadne ljude iz slupanih kompozicija”, kazao nam je.

Njegova sugrađanka nam kaže da se još uvijek trese od straha koji je preživjela, da nije težu noć imala ni u ratu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jutros su se oglasile i Željeznice Federacije BiH koje kažu da će po okončanju istrage bh. javnost biti upoznata sa uzrocima ove nesreće.

“Željeznički saobraćaj na ovoj dionici je u prekidu do okončanja uviđaja koji je u toku. Na licu mjesta prisutni su pripadnici policije, hitne pomoći, vatrogasci, istražni organi, kao i stručni tim ŽFBiH. Željeznice FBiH porodicama nastradalih uposlenika upućuje najiskrenije saučešće, te će im pružiti svu potrebnu pomoć”, stoji u saopćenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME