Portal 072info

Nesreća kod Kalesije:Smrskan BMW nakon udara u garažu pored puta

HIDANI-BMW-UDES (2)

Na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz kalesijsko naselje Hidani koji je zbog čestih saobraćanih nezgoda u proteklim godinama dobio i naziv “cesta smrti” u  utorak 8. aprila oko ponoći dogodila se nova saobraćajna nezgoda, koja na sreću nije imala tragičan epilog.

Prema informacijama do kojih je došao NKP.ba sa lica mjesta, automobil BMW se kretao iz pravca Tuzle prema Kalesiji kada je vozač A.S. izgubio kontrolu nad vozilom i udario u garažu pored puta.

Vozač A.S. i suvozač M.I. su brzo prebačeni na UKC Tuzla gdje su zadržani na liječenju. Suvozač je prošao sa težim tjelesnim povredama, dok se o stepenu povreda kod A.S. ljekari UKC-a nisu izjasnili.

NKP.ba doznaje da je riječ o 25-godišnjem Adnanu Smajiću koji je upravljao automobilom, dok je suvozač Mirnes Islamović, obojica iz Hidana.

Uviđaj na mjestu nesreće su obavili pripadnici PS Kalesija.

Podsjećamo da su mještani Hidana prije dvije godine protestovali na ovom dijelu magistralnog puta, tražeći da se poduzmu mjere zaštite kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda. U saobraćajkama u Hidanima proteklih godina život je izgubilo desetine osoba.

 

Podijelite članak