NESREĆA U BIH: Radnik teško povrijeđen na gradilištu, uhapšen šef njegove firme

ilustracija
Foto: Ilustracija
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U Sarajevu je ponovo, prilikom izvođenja građevinskih radova, teško povrijeđen radnik.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve se dogodilo jučer, 22. marta, u u 07.55 sati ujutro.

Naime, tada je Četvrta PU obaviještena da je u ulici Branislava Nušića, općina Novi Grad Sarajevo, prilikom izvođenja građevinskih radova, radnik firme “Hadžić Gradnja” d.o.o. Sarajevo, A.N., rođen 1985. godine, pao sa zida kuće.

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a potom je prevezen na KCUS, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržan je na daljem liječenju.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, inspektor zaštite na radu i ovlašteni sudski vještaci zaštite na radu i građevinske struke.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 328. stav 1. (Teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine), a u vezi sa članom 326. stav 1. (Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova) KZ F BiH, po nalogu postupajućeg tužioca, uhapšen je vlasnik navedene firme S.H., rođen 1977. godine, nastanjen u Sarajevu i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog događaja sa obilježjem krivičnog djela”, otkrivaju iz MUP-a.