Nešto vam nedostaje? Evo 5 stvari koje mora imati svaka prostorija

Dobro uređena prostorija s osobnim štihom mora imati elemente kao što su umjetnina, dva ili više rasvjetnih tijela…

Čini li vam se da u nekoj prostoriji vašeg doma jednostavno nešto nedostaje, a ne znate što? Nudimo vam moguće odgovore!

Iako je svaka prostorija drugačija, kao i svačiji osobni ukus, bez obzira u kakvom stanu živjeli, postoji pet stvari bez kojih nijedna soba nije kompletna. Evo što izdvaja Apartment Therapy.

1 Umjetnost
Soba bez umjetnine je kao odjeća bez modnih dodataka – dosadna. Nabavite neki jeftiniji ili skuplji umjetnički komad, samo da se vama sviđa, a on će prostoru dati dodatnu dozu osobnosti i učiniti da od dobrog postane – sjajno uređen.
2 Pravo svjetlo

O rasvjetnim tijelima razmišljamo tek nakon što kupimo namještaj i nekako nisu prvi prioritet, no mogu napraviti i te kakvu razliku u prostoriji. Ako imate samo jedan luster ili visilicu, ili samo jednu lampu, definitivno vam nedostaje još rasvjetnih tijela.

3 Sjenila za prozore

Ona su esencijalna za kontrolu svjetlosti i čuvanje privatnosti, ali uz to omekšavaju izgled sobe i pomažu da prozor ne izgleda gol. Na prozoru jednostavno mora biti zavjesa, bilo kakvo sjenilo, ili barem neka ljepša žaluzina.

4 Malo teksture

Cijela soba puna glatkih i sjajnih stvari i površina može izgledati hladno. Jedan čupavi prekrivač, “izraubani” drveni stol, starinski tepih, plišani jastuk, kožni kovčeg… – nešto od toga dat će sobi dubinu i toplinu.

5 Nešto što stvarno volite

Soba koja samo izgleda sjajno nikad neće dati osjećaj doma. Da bi prostor bio poseban i baš osoban, treba mu i osobni dodir. Bilo da se radi o komadu s buvljaka, s putovanja, fotografiji psa, nipošto ne zanemarite takav dodatak.