NESVAKIDAŠNJE: Rekla sudbonosno “da” mostu u Francuskoj

NESVAKIDAŠNJE: Rekla sudbonosno “da” mostu u Francuskoj

most

Zanimljiva i nesvakidašnja priča stiže nam od strane Australijanke Džodi Rouz koja se zaljubila u most na jugu Francuske, star oko 600 godina i time je ista pronašla ljubav svog života i odlučila je da se uda za njega.

Narodni izraz "stati na ludi kamen", ovoj umjetnici Džodi Rouz je shvaćeno izrazito bukvalno i stvarno moguće. Toliko se zaljubila u most sa slike da je odlučila da kaže „da“ mostu na jugu Francuske, i to iznad rijeke sen Žen de Fos.

Ovaj most koji zovu "Đavolji" star je oko 600 godina, a vjenčanje je obavljeno pred desetak zvanica, najbližih prijatelja, među kojima je bio i gradonačelnik sen Žen de Fosa.

"Ovaj most ima sve što bih poželjela od muža. Jak je, pouzdan, senzualan, blag i zaštitnički nastrojen. Snažan je i tih. Dugovječan je. Traje već 600 godina, a trajaće još 600", izjavila je ova neobična Australijanka koja za sebe kaže da je veliki ljubitelj arhitekture, a posebno mostova, što je i dokazala ovim činom.

Također je Rouz izjavila da je to bila "ljubav na prvi pogled".

Što je zanimljivo, ovakvo historijsko, umjetničko ili simboličko vjenčanje nije prvo koje je proslavljeno između jednog ljudskog bića i jednog francuskog spomenika, tačnije predmeta u prirodi.  

Prije nekih šest godina jedna se Amerikanka također  "udala" za Ajfelovu kulu u Parizu i stala u knjigu žena koje su ipak izgubile povjerenje u muškarce i u bića općenito.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE