NESVAKIDAŠNJE: U Iraku rođen dječak s tri penisa

DJEČAK u Iraku upisao se u povijest. Rodio se s tri penisa.

“Koliko nam je poznato, ovo je prvi zabilježeni slučaj triju penisa ili trifalije”, napisao je dr. Shakir Saleem Jabali u studiji objavljenoj u International Journal of Surgery Case Reports.

Dječaka iz Duhoka su roditelji dovezli u bolnicu kad je imao tri mjeseca zbog otekline u mošnji. Međutim, liječnici su tada uočili da ima dva dodatna penisa. Jednog dugog 2 centimetra blizu korijena primarnog, te još jednog dugog 1 centimetar ispod mošnje.

Anomalija je posebno začudila liječnike jer dijete nije bilo izloženo drogama u maternici i nije imalo obiteljsku povijest genetskih aberacija, izvijestili su autori studije.

Budući da dodatni falusi nisu imali funkciju, liječnici su ih odlučili kirurški ukloniti, piše New York Post.

Sličan slučaj dospio je na naslovnice u Indiji 2015. godine, ali se nije mogao provjeriti jer nije medicinski dokumentiran, objavio je tada Daily Mail. 

Inače, difalija (stanje kada se muško dijete rodi s dva penisa), navodno pogađa jednog na 5 ili 6 milijuna rođenih dječaka, a u službenoj literaturi navodi se 100 takvih slučajeva u povijesti. Liječnici još uvijek nisu utvrdili uzrok falične deformacije, ali povezali su je s drugim urođenim aberacijama, poput rođenja s dvije mošnje ili dva anusa, prema istraživanju Svjetske zdravstvene organizacije.

Prethodni članakNoćne more sve češće u pandemiji: Stručnjaci odgovorili zašto ih se ne trebamo bojati
Sljedeći članakFederalni revizori: Skoro četvrtina novozaposlenih u javnim preduzećima primljena bez konkursa