Neum će biti turistički centar BiH

Iako su prethodna tri mjeseca bila prepuna uspona i padova, turistička sezona u Neumu na neki način može zadovoljiti domaćine. Zbog lošeg vremena, ali i svetog mjeseca ramazana, plaže i smještajni kapaciteti u jedinom bh. gradu na moru bile su poprilično siromašne.

Mjesec august je vratio osmijeh na lice domaćina koji su sa zadovoljstvom trljali ruke zbog velikog broja gostiju koji su očekivano najviše dolazili iz Bosne i Hercegovine, a osim njih značajan je broj gostiju iz Njemačke i Italije.

Mjesta na plaži skoro da nije ni bilo, a da biste se osigurali za smještaj, morali ste ga rezervisati najmanje sedam dana unaprijed.

Ono što posebno privlači turiste jesu povoljne cijene u odnosu na druga ljetovališta. Hrana i piće na istoj su cijeni kao npr. u Sarajevu, a ni smještaj nije izrazito skup što je sasvim dovoljno razloga zbog kojih turisti biraju baš Neum kao svoju omiljenu turističku destinaciju.

Pred nama je posljednji vikend u mjesecu augustu, a ako je suditi po vremenskoj prognozi, Neum će i u naredna dva dana biti turistički centar Bosne i Hercegovine.

Ukoliko imate novca i slobodnog vremena, zašto i vi ne bi ovaj vikend proveli u Neumu?

Sutra.ba

Prethodni članakSvaka peta prati bivšeg s lažnog profila
Sljedeći članakINVESTICIJA VRIJEDNA OKO 2,5 MILIONA KM: Do kraja godine posao će dobiti 50 osoba