sa davor kresic ytb 240721 1 09 41 47 07 Still001
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Davor Krešić, presjednik Udruženja turističkih radnika Neum, kazao je da su se hoteli u ovom gradu otvorili već u maju, a da su prošle godine otvarani krajem šestog mjeseca, te se zbog toga osjeti da imaju relativno bolju sezonu.

Malo veće cijene

FIXGEHALT

“Sedmi mjesec je ispunio sva naša očekivanja. S obzirom na cjelokupnu situaciju i da su sva tržista otvorena, mi možemo biti itekako zadovoljni sa sezonom. Ukoliko se ovim tempom nastavi, bićemo zadovoljni. Još je veliki dio sezone pred nama. Neum se otvorio prema domaćem tržištu. Tu je i cesta koja će biti gotova do kraja godine u punom profilu. Domaći gosti koji su izbjegavali Neum, počeli su dolaziti i uvjerili se da Neum može biti kvalitetna destinacija“, naveo je Krešić.

Istaknuo je da su se cijene malo povećale, ali opet nisu velike, kada se usporedi sa Hrvatskom, Crnom Gorom i konkurencijama.

“Hoteli koji su uz samu morsku obalu, možete ih bukirati za nekih 50-60 eura po osobi, na bazi usluge polupansiona, a takva situacija ne znam da je na hrvatskoj ili crnogorskoj obali”, istaknuo je.

LIDER

Više parking mjesta

Podsjetio je da se iz Neuma mogu raditi odlični izleti za Mostar, Međugorje, Počitelj, Dubrovnik, Korčulu, Split…

“To svi stranci koriste. To je njima najveći motiv dolaska u Neum”, naglasio je.

Što se tiče samog Neuma kao destinacije, istaknuo je da će cesta Stolac-Neum uistinu donijeti velike stvari.

Kazao je da Neumu treba više parking mjesta kako bi se izbjegle gužve.