NEUOBIČAJENA POJAVA: U Maglaju probeharala višnja

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

I pored izuzetno kišnih ljetnih mjeseci, kakvi se ne pamte posljednjih decenija, voće je izuzetno dobro rodilo. Ali, priroda ne prestaje da nas iznenađuje. U južnom dijelu Maglaja dvije višnje ponovno su olistale i probeharale.

Kako smo čuli, takvih primjera u gradu ima još, a na ovu neuobičajenu pojavu pažnju nam je skrenuo Maglajlija Behadin Ramadanović (86).

– Ovako nešto nisam upamtio da u septembru voćke ponovno probeharaju. U proljeće je višnja koja raste ispod mog balkona olistala i probeharala, dobro je i rodila, ali tokom ljeta sav list je opao sa stabla. Prije dvadesetak dana primijetio sam da je ponovno olistala, a ukazao se i behar kao i prije nekoliko mjeseci – ističe Ramadanović.

S balkona svoga stana uživa gledajući zelenilo i prisjeća se kako je s rahmetli suprugom Hibom s puno ljubavi gajio skoro 50 ruža.

– Kada bi nas neko upitao da li bi odabrali neku veliku gozbu ili ruže, mi bismo odabrali ruže. Nažalost, moje Hibe više nema, ja sam bolestan da se brinem o cvijetnjaku, tako da je puno ruža pokradeno – kaže Ramadanović.

Priča nam da mu najviše nedostaju šetnje Maglajem i njegovo zelenilo. Ipak, zahvaljujući društvenim mrežama i portalima, u toku je svega što se dešava u gradu, a zahvaljujući društvenim mrežama, ima i puno prijatelja.

Ramadanović: Ponovo olistala

Ramadanović: Ponovo olistala

Avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING