Portal 072info

Neuspjela prva prodaja zeničkog Hotela ‘Internacional’

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stečajni upravnik preduzeća “Željezara“ Zenica Mirza Jarić bio je prinuđen proglasiti neuspjelom prvu prodaju Hotela “Internacional“, koji se nalazi u vlasništvu ovog preduzeća.

Na zakazani termin prodaje, danas u 13 sati, stigli su samo on i nekoliko bivših radnika ovog preduzeća, koji su zainteresirani da im se prodajom nekretnina preduzeća uveže staž. Ukupno 430 radnika, od kojih je 72 radno angažirano, uglavnom, na čuvanju imovine, čeka na uvezivanje staža. Njih bi 70-ak tako bi već ove godine mogli biti i penzionisani.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Vjerovatno je kupce odbila cijena od 9.180.000 KM, na koliko je vrijednost ovog hotela procijenio sudski vještak – smatra Jarić, najavivši da će naredni korak biti da se hotel pokuša prodati i putem međunarodnog javnog poziva.

On smatra kako su lokacija i sam hotel, uprkos tome da danas nije bilo kupaca ni ponuda, primamljivi te da bi se mogao prodati putem međunarodnog poziva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Nastavit ćemo hotel prodavati po istoj cijeni. Takva je odluka i Odbora povjerilaca – navodi Jarić.

“Željezara“ je raspisala i javni poziv za prodaju male zgrade REP-a po cijeni od 135.000 KM, za koju ima zainteresiranih kupaca. Prodaja Kasine u izgradnji, koja je procijenjena na 858.000 KM, biće raspisana u idući utorak, dok kompleks Odmarališta “Bistričak“, koji je procijenjen na 3.750.000 KM, za sada neće biti ponuđen na prodaju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

FENA

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME