Neviđena sramota čelnika njemačke stranke: Pogledajte na koje pitanje nije znao odgovor

afd
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Njemačka krajnje desna stranka Alternativa za Njemačku (AfD) smatra da se u školama ne uči dovoljno o njemačkoj kulturi i zato se tamošnji mediji i društvene mreže silno zabavljaju činjenicom da se čelnik stranke Tino Chrupalla nije uspio sjetiti nijedne njemačke pjesme.

Chrupalla (46) je gostovao u informativnom programu za djecu nacionalne javne televizije ZDF-a i na pitanje mladog novinara koja mu je najdraža njemačka pjesma, vidno zbunjen, nije se uspio sjetiti nijedne.

Na iduće pitanje ima li barem najdražeg pjesnika, čelnik krajnje desnice uspio je promucati ime Heinricha Heinea, jednog od najpoznatijih njemačkih pisaca.

Samo koji trenutak prije toga Chrupalla je objašnjavao kako AfD želi da se više njemačkih narodnih pjesama i poema uči u školama i da bi njemačke pjesnike i mislioce trebalo više cijeniti.

Mladi reporter, i sam školarac, odgovorio mu je da učenici moraju naučiti napamet popriličan broj njemačkih pjesama i zatim mu postavio kobno pitanje s početka.

Jedan je korisnik na Twitteru napisao da je pitati Chrupallu o najdražoj pjesmi jednako kao i pitati bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa koji mu je najdraži citat iz Biblije.

Uoči njemačkih izbora 26. septembra, čelnici svih većih njemačkih stranaka prolaze “roštiljanje” na dječjem programu ZDF-a i odgovaraju na pitanja o kulturi mladih.

GODISNJICA
MARKETING