Screenshot 3 1415
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Prema pisanju Tuttosporta, Cristiano Ronaldo je napravio nevjerovatan gest na svečanosti Globe Soccer Awards prepustivši nagradu za igrača godine napadaču Bayerna iz Minhena Robertu Lewandowskom.

Igrač Juventusa trebao je dobiti i tu nagradu na ceremoniji u Dubaiju nakon što je glasovima navijača izabran za najboljeg igrača u 2020. godini.

Ali, Tuttosport tvrdi da su 35-godišnjak i njegov agent Jorge Mendes odlučili odbiti to priznanje jer su smatrali su da je “nepravedno” i da ga je Ronaldo osvojio samo na osnovu vlastite popularnosti, a da je Lewandowski zaslužio biti dobitnik.


Ronaldo je ipak na pomenutoj ceremoniji proglašen najboljim igračem stoljeća, nakon čega se oglasio i na društvenim mrežama.

“Ne mogu biti sretniji nakon večerašnje nagrade! Na putu sam da prolsavim 20. godinu kao profesionalni nogometaš i nagrada za igrača stoljeća je priznanje koje sam primio s toliko radosti i ponosa”, napisao je Ronaldo, uz čestitke svim laureatima i zahvalu fanovima koji su glasali za njega.

Fenomenalni Portugalac i ove sezone igra fantastično i već je postigao 16 golova u 14 nastupa za Juventus u svim takmičenjima.

Inače, na dodjeli nagrada Globe Soccer Awards za trenera godine proglašen je Bayernov Hans-Dieter Flick, klub godine upravo je minhenski Bayern, a za najbolji klub stoljeća izabran je Real Madrid.

Pepu Guardioli pripalo je priznanje za najboljeg trenera stoljeća, a Jorge Mendes je izabran za agenta stoljeća. Nagrada za karijeru otišla je u ruke Gerarda Piquéa.