Portal 072info

Nevjerovatna ljubavna priča: Rat ih razdvojio, a internet spojio sedam decenija kasnije!…

Da ljubav ne zna za granice dokazali su dvoje Italijana. Antonija i Đovani su se ljudo zaljubili kao tinejdžeri, ali ih je Drugi svjetski rat rastavio.

Sedam decenija kasnije, dvoje zaljubljenih, koji su danas duboko zagazili u devetu deceniju života, ponovo je spojio Internet, piše danas rimski list “Republika”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U prošlom vijeku, Đovani je morao da ode na front i napusti svoju voljenu Antoniju. Potom su ga zarobili fašisti, a kada je konačno oslobođen nije mogao da nađe svoju vjerenicu. Misleći da je zauvijek otišao, Antonija se udala za drugog čoveka s kojim će roditi dvoje djece. Đovani je poslije nekog vremena, također, osnovao porodicu.

Ali Antonija Gotifredi i Đovani Molinari, koji danas imaju 89, odnosno 86 godina, uspjeli su da pronađu jedno drugo zahvaljujući Facebook-u. Oboje udovci, posegli su za modernom tehnologijom ne bi li našli srodnu dušu. Ni on, ni ona nisu zaboravili ljubav iz mladosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Par je konačno rekao sudbonosno “da” na vjenčanju koje je održano u Belanu, na sjeveru Italije. Antonija kaže da je “Đovani ostao romantičan kao što je bio u mladosti”.

“Poklonio mi je brdo ruža i pozvao u restoran”, navela je ona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

svet.rs

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME