Nevjerovatne YouTube činjenice

Nevjerovatne YouTube činjenice

slika (8)

Drugi omiljeni pretraživač na svijetu popularniji je nego Bing, Yahoo, AOL i ASK zajedno!

Prema statistici YouTuba, na ovom sajtu svakog mjeseca preko milijardu jedinstvenih korisnika napravi preko tri milijarde pretraga, što YT stavlja na drugo mjesto po broju pretraga u cijelom svijetu, odmah iza Googla, koji je njegov vlasnik!

Svaki drugi korisnik interneta u ovom trenutku je na YouTube sajtu.

Kada bi korisnici YouTube sajta živjeli u istoj državi, prema istraživanju Mushroom Networks kompaniji, ona bi bila treća po broju stanovnika na planeti – odmah iza Kine i Indije!

Svakog minuta na YouTube se prebaci više od 100 sati video materijala.

Prema Nielsen istraživanju, u Americi korsnici između 18 i 34 godine više gledaju YouTube nego bilo koju kablovsku mrežu. YouTube svakog mjeseca prikaže preko 6 milijardi sati video sadržaja!

Način na koji YouTube rangira video sadržaje (na koji ih preporučuje za gledanje) još uvijek je tajna. Ipak, pouzdano se zna da faktori poput broja pregleda, imena sadržaja, njegovog opisa i broja lajkova utičnu na njegovo rangiranje na sajtu.

YouTube je jedan od najbrže rastućih sajtova na svijetu, čiji rast se povećava za oko 50 odsto godišnje! Milijardu pregleda dnevno naprave korisnici preko nekog od mobilnih uređaja.

Milion korisnika prima redovne isplate, koje zarade od pregleda njihovih YouTube priloga. You Tube je preveden na preko 60 jezika i lokalizovan je u preko 50 zemalja.

YouTube može da se gleda na stotinama miliona uređaja!

Izvor: Mondo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE