Nevrijeme u BiH: Bujične poplave donijele nevolje stanovnicima

files cache neum0710 620x300 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Obilna kiša koja se tokom noći, a pogotovo, jutros u ranim jutarnjim satima sručila na Neum, donijela je nevolje stanovnicima ovog našeg jedinog grada na moru.

Prema prvim informacijama u vremenu od šest do osam sati palo je više od 200 litara kiše po metru kvadratnom što je uzrokovalo bujične poplave.

Kako je za portal „Avaza“ potvrdio Marko Tapalović, koordinator Civilne zaštite za vatrogastvo Općine Neum, vatrogasci su bili zatrpani pozivima i u jednom trenutku stanje je bilo prilično haotično.

ČITAJ JOŠ:  FHMZ: Molimo medije da prate zvanične institucije u informacijama o vremenu, a ne pojedince

– Imali smo odrona na cesti uslijed bujica, brojne ulice su doslovno bile poplavljene, kao i nekolicina garaža i poslovnih prostora odakle su vatrogasci ispumpavali vodu. Ekipe su, praktično, od šest sati stalno na terenu i situacija se trenutno normalizira. Kiša i dalje pada, ali puno manjim intenzitetom nego ranije – rekao nam je Tapalović.

-Imali smo odrona na cesti usljed bujica, brojne ulice su doslovno bile poplavljene, kao i nekolicina garaža i poslovnih prostora odakle su vatrogasci ispumpavali vodu. Ekipe su, praktično, od šest sati stalno na terenu i situacija se trenutno normalizira. Kiša i dalje pada, ali puno manjim intenzitetom nego ranije- rekao nam je Tapalović.

ČITAJ JOŠ:  Mještanki Otesa poplava uništila sprat kuće: Nadležni ne zovu, prepušteni smo sami sebi

GODISNJICA
MARKETING