AUTOR: K.H.
DATUM: lis 10, 2021 @ 22:00
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Brazilski nogometaš Neymar u ekskluzivnom intervju za DANZ otkrio je da bi mu Svjetsko prvenstvo u Kataru trebalo biti i posljednje u karijeri rekavši kako se psihički umorio s pritiskom koji donosi moderni nogomet.

Neymar je objasnio zbog čega smatra da će mu prvenstvo u Kataru biti posljednje u karijeri, a kako je rekao, dat će sve od sebe da bude u dobroj formi i da ostvari svoj dječački san – postane prvak svijeta.

Ovaj brazilski nogometaš vjeruje da s reprezentacijom Brazila može postati prvak svijeta.

“Mislim da će mi to biti posljednje Svjetsko prvenstvo, a vidim to tako jer ne znam da li još uvijek imam dovoljno mentalne snage da se nosim s nogometom. Dat ću sve od sebe da budem u dobroj formi i osvojim prvenstvo sa svojom državom, a time i ostvarim svoj dječački san. Nadam se da to mogu uraditi”, rekao je Neymar.

Neymar će za vrijeme Svjetskog prvenstva u SAD-u 2026. godine imati 34 godine, a svjetski mediji pišu da je nakon ovakve izjave Neymara i upitno da li će se baviti nogometnom nakon prvenstva u Kataru. Kao razlog najviše navode njegov festivalski brazilski mentalitet, a koji se jednostavno ne može uklopiti sa zahtjevima modernog nogometa.

LIDER