Neymar obavio pregled nakon povrede koju je zadobio protiv Srbije, Brazilci u panici

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Iz Dohe danas stižu informacije o zdravstvenom stanju brazilskog napadača Neymara koji se povrijedio na sinoćnjoj utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Srbije, ali nema konkretnih zaključaka.

Ugledni francuski L’Equipe tvrdi da je dobio pesimistične informacije iz reprezentacije Brazila budući da je Neymar bio na ultrazvučnom pregledu danas odmah nakon ručka.

U ovom trenutku šanse da zaigra u ponedjeljak protiv Švicarske su minimalne, a Neymar se nakon pregleda vratio u timski hotel gdje će nastaviti s terapijama.

Neymar je propustio današnji trening zajedno s Danilom koji je također iskrenuo lijevi skočni zglob u utakmici sa Srbijom, ali je njegova distorzija blaga.

Danilo će također biti podvrgnut terapijama, ali se još ne zna kakve su njegove šanse da igra u ponedjeljak pa je sav fokus na Neymarovom statusu.

Utakmica sa Švicarskom mu jeste pod velikim upitnikom, ali kako tvrdi izvor iz reprezentacije, ne i učešće u nastavku Svjetskog prvenstva.

Podsjetimo, utakmica između Brazila i Švicarske igra se u ponedjeljak od 17:00 sati, a obje selekcije nakon prvog kola imaju po tri boda.

Klix