Portal 072info

Nezavisni vijećnik u Vijeću Grada Zenica – Asim Musić posjetio zeničku pijacu

77D0DC31 2FB3 40DD 92C4 0AB20D99B8A9
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nezavisni vijećnik u Vijeću Grada Zenica, Asim Ako Musić, jučer je posjetio zeničku pijacu kojom rukovodi JP Tržnica. Cilj ove posjete ogleda se u namjeri Asima Ake Musića, da iz prve ruke sazna koji to problemi muče zakupce, odnosno prodavače na zeničkoj pijaci, sa kojima se to izazovima susreću, te kako bi saslušao njihove prijedloge za poboljšanje cjelokupne situacije na zeničkoj pijaci.

Cjelokupna situacija u sjeni ponovnog širenja pandemije korona virusa ostavlja razloga za zabrinutost zakupaca na pijaci.  Iako su dolaskom na vlast aktuelnog gradonačelnika Fuada Kasumovića uslovi za rad na zeničkoj pijaci višestruko popravljeni, nažalost slaba kupovna moć zeničana i opća besparica uzrokovana smanjenom ekonomskom aktivnošću cjelokupnog stanovništva, uveliko su uticali na znatno samnjenje priliva sredstava kod zakupaca. Većina onih sa kojima je razgovarao Asim Ako Musić mogli su samo potvrditi da se nalaze u gotovo bezizlaznoj situaciji, jer šta god da pokušaju, koliko god snize cijenu robe i ispod nabavne cijene, kupaca jednostavno nema. Pored lošeg ekonomskog stanja, mnogi tvrde da je jedan od glavnih uzroka i socijalno distanciranje, odnosno izbjegavanje posjećivanja javnih prostora od strane starijih zeničana, zbog opasnosti od virusa korone.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Inače, Asim Ako Musić, koji je dobar dio svoga života od malih nogu upravo proveo radeći i pomažući roditeljima na zeničkoj pijaci, koja je jedna od najstarijih zeničkih porodica – zakupaca na zeničkoj pijaci koja još uvijek aktivno radi, donio je razlog za optimizam kod zeničkih zakupaca i makar ih malo razvedrio. Razlog tome je najavljena inicijativa koju će podnjeti kao nezavisni vijećnik nakon narednih izbora, a koja se ogleda u reprogramiranju dospjelih dugovanja zeničkih zakupaca na ime rente tezgi i boksova, kao i omogućavanje plaćanja mjesečnih iznosa renti koje će dospjeti na plaćanje u 2021. godini na rate, po znatno sniženoj cijeni.

Asim Ako Musić je već ranije, u sada već prošlom mandatu 2016.-2020., uspješno pokrenuo inicijativu da se smanji cijena zakupa na zeničkoj pijaci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prikupljena saznanja i sugestije od strane zakupaca na pijaci, Asim Ako Musić će pomno analizirati sa svojim timom stručnjaka, te uz konsultacije za zeničkim gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, koji kao ekonomist na rukovodećim položajima posjeduje višegodišnje iskustvo, kreirati najbolje mjere za opstanak zakupaca na zeničkoj pijaci!


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 89
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Asim Musić posjetio JU Srednju školu za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje

DPA - Portal 072info

ASIM MUSIĆ: Većina u vijeću zanemarila društvenu odgovornost i pokazala socijalnu neosjetljivost

DPA - Portal 072info

SAZNAJEMO: Naredne sedmice ozvaničenje nove većine u Gradskom vijeću Zenice?

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME