Nezim Halilović Muderris: Nije bilo zloupotreba sistema BH Telecoma

Nezim Halilović Muderris: Nije bilo zloupotreba sistema BH Telecoma

Desila se historijska stvar na press konferenciji novog direktora BH Telecoma, koji je rekao da su provjeravali i da je utvrđeno da nije bilo zloupotreba sistema BH Telecoma za prisluškivanje u vremenu prethodne Uprave.

A upravo na tome se zasnivala politička kampanja, na tome su insistirali notorni Avaz, ostali antinovinarski portali i šef pučista, po samopriznanju prominentni član organizovane grupe koja protuzakonito usmjerava tužilačke i sudske procese.

Ipak, ne zaboravimo da je Američka ambasada u Bosni i Hercegovini slala depeše u Washington na osnovu kojih je bivši direktor OSA-e Bosne i Hercegovine g. Osman Mehmedagić Osmica u martu 2023. godine dospio na Crnu listu Sjedinjenih Američkih Država, a BH Telecom pretrpio štetu po ugled, vjerovatno i poslovanje, što je išlo na ruku konkurentskim jednoetničkim kompanijama, od kojih jedna ima svoju krsnu slavu i vlasnika u Srbiji.

„Osman Mehmedagić Osmica zloupotrijebio je državnu telekomunikacionu kompaniju u korist Stranke demokratske akcije, jedne od najvećih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Mehmedagić je koristio BH Telecom za prikupljanje mobilnih aktivnosti od bh. političara koji nisu povezani sa SDA.”

Ovako je američka administracija obrazložila stavljanje g. Mehmedagića na neslavnu listu. Do toga je došlo, razumije se, na osnovu podataka koji su im poslati iz Ambasade u Sarajevu.

Sada je i novi direktor BH Telecoma direktno poručio američkom ambasadoru i svom stranačkom šefu da su najblaže rečeno izmišljali.


Pozivam preživjele heroje i potomke bosanskih heroja, koji su od iskona branili ovu Zemlju i svoje dostojanstvo, ali i dostojanstvo svih građana da zastanu nad istinom koju im je saopštio direktor BH Telecoma!

Vidjeće beskrupuloznost bahatih nasilnika i njihov zulum u autentičnom obliku koji se spominje u Kur’anu i hadisu.

Ovu sramnu epizodu moramo dobro zapamtiti i ovo iskustvo moramo nositi sa sobom. Dostojanstvo Bošnjaka i drugih čestitih građana, a posebno našim istinskih prvaka nije predmet za igru i gaženje.

A pomenuti zulum trpe i po odluci Suda Bosne i Hercegovine od 16.1.2024.g. još mjesec će trpiti suspendovani predsjednik Suda Bosne i Hercegovine Ranko Debevec i bivši direktor Obavještajno bezbjednosne agencije Osman Mehmedagić Osmica.

Moramo pamtiti, označavati i podsjećati!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica