663BBD3B 1CB6 466F 8377 BBC26896B6B6
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 1, 2021 @ 16:48
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

NGG Romi za bolju Zenicu javno ukazuju podršku gradonačelniku Zenice – gdinu. Fuadu Kasumoviću, čovjeku koji je iz temelja promjenio socijalnu politiku na nivou grada Zenice i omogućio i onim marginalizovanim grupama građana da uživaju sva prava kao i ostali Zeničani.  

Današnje montirano političko hapšenje gradonačelnika Kasumovića predstavlja udar na demokratiju u Bosni i Hercegovini, te je najbolji pokazatelj u kakvom se stanju nalaze policijske strukture u našoj zemlji, ali i pravosudni sistem kojim upravlja politika. 

Kada je bilo jasno da zenička SDA više ni na koji način ne može u “političkom ringu” pobjediti gradonačelnika Kasumovića, ista se okrenula onom što najbolje zna – montiranju političkih optužnica sa ciljem diskreditacije njihovih protivnika i neistomišljenika. 

Budući da je gradonačelnik Kasumović častan i pošten, kako čovjek, tako i političar, trebalo je nekoliko godina zeničkoj SDA da osmisli na koji način izmisliti aferu sa ciljem lažnog i sramotnog optuživanja gradonačelnika Kasumovića. 

Tekst se nastavlja nakon reklame

Nažalost, u našem krivično-pravnom sistemu nije omogućena nikakva valjana zaštita za žrtve politički monitranih slučajeva, što i jeste bio krajnji cilj vladajućih struktura koje su kreirale ovakav zakonodavni okvir. Pravi cilj je predstaviti gradonačelnika Kasumovića kao kriminalca, sa ciljem skretanja pažnje sa suđenja pravim organizovanim kriminalnim grupama, kao što je ona predvođena premijerom Novalićem.  

Stoga, zenički Romi pozivaju sve građane Zenice da se pridruže organizovanim protestima u znak podrške gradonačelniku Kasumoviću, kako bi se jednom za sva vremena stalo u kraj korištenju policijskih i pravosudnih struktura od strane zeničke SDA stranke u obračunima sa njihovim političkim protivnicima. 

Časni i pošteni ljudi poput našeg gradonačelnika Kasumovića ne smiju biti žrtve zastranjene politike zeničke SDA stranke, jer isto tako danas – sutra i bilo ko drugi od zeničana, ko se usudi da u “političkom ringu” pobjedi zeničku SDA, može biti žrtva istog ovakvog monitranog slučaja. 

Fuadu Kasumoviću poručujemo da nije sam – i mi, a i svi ostali časni, pošteni i moralni građani Zenice su uz tebe! 

LIDER