g
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Pominjao se Erling Haland (Haaland), pominjao se Hari Kejn (Harry Kane), ostrvski mediji pisali su da Pep Gvardiola (Guardioala) nema kud i da će morati duboko da zavuče ruku u džep vlasnika Mančester sitija kako bi doveo adekvatnu zamjenu za Serhija Aguera (Sergio), međutim posljednje informacije govore kako bi Građani ipak mogli da se opredjele za značajno jeftiniju opciju, prenosi “Mozzart”.

“Bild” je inače javio da su čelnici Mančester sitija pokucali su na vrata agencije koja vodi računa o karijeri Andrea Silve i raspitivali se o mogućnosti da portugalski napadač od ovog ljeta promijeni klupske boje.

Isti izvor navodi da postoje pozitivni signali iz Frankfurta, Silvinog kluba. U Ajntrahtu nemaju ništa protiv da prodaju prvog golgetera (29 golova i 10 asistencija protekle sezone), ali pod određenim uslovima. Prvi i osnovni jeste da Siti “dobaci” do tražene cifre. Pretpostavka je da bi pristali na ponudu u rangu 35-40 miliona eura. Također, posao bi morao biti realizovan u razumnom roku kako bi Ajntraht imao vremena da pronađe zamjenu, jer ostaje i bez Luke Jovića, koji bi trebalo da se vrati u Real Madrid.