Ni ne shvatate da zbog ovih pet stvari stalno oboljevate

Ni ne shvatate da zbog ovih pet stvari stalno oboljevate

Dobro spavate i zdravo se hranite, pa zašto ste onda stalno bolesni? Možda će vas iznenaditi da se odgovor oslabljenog imuniteta krije u nekim od sljedećih aktivnosti.

Ne jedete doručak

Već ste to sigurno čuli – doručak je najvažniji obrok u danu. No, doručak ne igra samo ulogu u podizanju energije i poticanju metabolizma, nego igra i veliku ulogu za opće zdravlje.

Preko 60 posto antitijela koja se bore protiv infekcija nalaze se u crijevima, pa je iznimno važno zadržati zdrav probavni sustav. Doručak je idealno vrijeme za napuniti se probioticima, prijateljskim bakterijama koje povoljno utječu na želudac i probavni trakt.

Burno reagirate

Svi imamo trenutke kada mislimo da nam ništa ne ide od ruke. Ali ako izgubite živce svaki put kada vas nešto frustrira, to utječe na puno više toga razine vašeg stresa.

Povećane razine kortizola povećavaju razinu šećera u krvi i smanjuju moć imunološkog sustava. Učinci takvih reakcija mogu potrajati i danima. Zato, kada vas sljedeći pot nešto živcira, dubioko udahnite i pokušajte se smiriti. Bit će to dobitna kombinacija na više razina.

Ne vježbate

Nećete se prešetavati u kupaćem kostimu cijelu godinu, ali to ne znači da ne biste trebali vježbati. Vježbanje nije bitno samo zbog linije.

Osim očitog sagorijevanja kalorija, svakodnevna vježba jača imunološki sustav u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Vježbanje tjera bakterije iz pluća, što smanjuje mogućnost oboljenja. Osim toga, pomaže da antitijela i bijele krvne stanice bolje cirkuliraju kroz tijelo i brže tjeraju potencijalne bolesti. Povećanje tjelesne temperature uslijed vježbanja pomaže u prevenciji razmnožavanja bakterija.

Zaražene površine

Vjerojatno koristite mobitel više nego biste htjeli priznati. A jeste li znali da je površina vašeg mobitela prljavija od WC školjke?

Površine na kojima se zadržavaju virusi najčešće su one koje najčešće diramo. Prije nego napustite kupaonicu operete ruke, pa neka vam u naviku prijeđe brisanje površina dezinfekcijsim maramicama. Pripazite na tipkovnice, miševe, kvake, dječje igračke, daljinske upravljače, telefone…

Neplanirani međuobroci

Prije ručka ili večere svi operemo ruke, no što je s neplaniranim međuobrocima? Staviti nešto u usta prije nego što ste oprali ruke sasvim sigurno će pridonijeti da nešto klica unesete u usta. Kontakt ruku s licem smatra se krivcem trećine svih uzroka gripe. Također, podsvjesno dodirivanje nosa ili usta može širiti klice. Zato, kada sljedeći put odlučite podbočiti glavu od dlan, razmislite opet.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica