Portal 072info

NIČIJA BRIGA: Baka Milja (80) živi bez hrane i lijekova u kući punoj pacova!

slika (3)

Četiri dana hljeba nisam okusila, priču baka Milja, koja živi u nadi da će joj se bar neko smilovati, pokucati na vrata i pružiti zalogaj.

Milja Popović (80) iz sela Sključani kod Kozarske Dubice živi u krajnje nehumanim uslovima: bez hrane, lijekova i bilo čije pomoći. U vrijeme slavlja i svetkovina, kada su mnoge trpeze prepune hrane, ova starica danima nema šta da jede.

“Četiri dana hljeba nisam okusila“, ovako počinje priču baka Milja dodajući da nema ni lijekova kojima bi ublažila svoje zdravstvene tegobe. Ova uboga starica godinama već živi sama, bolesna i zaboravljena od svih, u kući punoj memle, tame i pacova, u kojoj je gotovo niko i ne posjećuje.

Noć joj je kao godina, a dani prolaze u nadi da će joj se bar neko smilovati, pokucati na vrata i pružiti zalogaj.

Željko Burazor, veterinar iz Kozarske Dubice, slučajno je saznao za nedaće Milje Popović i odlučio da joj pomogne. Njegovom apelu odazvalo se još nekoliko mještana.

Ukoliko ne proradi humanost u ljudima, a javne institucije ne pronađu bolje rješenje za Milju Popović, teško je vjerovati da ona već tokom prvih snjegova sama može pobijediti nevolju koja je snašla.

Ipak, Milja se ne predaje.

RTV BN

 

Podijelite članak