NIHAD FETIĆ HAKALA MORA NA HITNU OPERACIJU: Vratne arterije su mi začepljene 90 posto, pacijent sam visokog rizika

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Popularnog Zeničanina Nihada Fetića Hakalu sasvim slučajno sreli smo u njemačkom gradu Oberhausenu. Tu je sa suprugom Maricom kako zbog zdravstvenih razloga, tako i da se malo druži sa prijateljima. Jedan od njegovih istinskih prijatelja je Edim Salčinović i njegova supruga Meri, a Hakala je svakodnevno u njihovoj prodavnici, Supermarketu „Huski“.

Nakon povratka iz Amerike i tamošnje zaista uspješne turneje, svratio sam u Oberhausen i i kod jednog poznatog ljekara izvršio kompletan zdravstveni pregled.

Supruga Marica je moja uzdanica, moj ponos

-Ljekar mi je otkrio da imam začepljenje vratnih arterija nekih 90 posto, ali mi je rekao da ne moram odmah da operišem i ja se onda vratim za Zenicu. Međutim, zove me nakon par dana, i kaže, kako se ipak moram opet pod hitno vratiti u Njemačku, jer sa takvim visokim procentom začepljena moram se što prije operisati, jer sam pacijent viskog rizika. Eto, sad sam opet tu, a sa mnom je stigla i moja supruga Marica, moj ponos, moja uzdanica i da mi nije bilo nje, mislim da prošlogodišnju moju bolest ne bi preživio. Sada sam se čak udebljao i deset kilograma, mada ne bih trebao zbog dijabetesa, ali svi me dobro hrane. Počeo sam da pijem i neke tablete na biljnoj bazi, koje mi baš dobro regulišu šečer u krvi. Ali, evo ovdje sam kod Ede i Meri, a kod njih u prodavnici ima toliko naših proizvoda sa Balkana, posebno suho meso i sudžuka, a pa ne mogu da odolim – rekao nam je Hakala.

Express