Portal 072info

Nije da mi je stalo što si mi se javio, ali pričaću o tebi na kafama

Čudan naslov zar ne? Ma morala sam.

Tako eto, volim komentarisati sve živo pa i ovo.

Iskreno i bez ikakvog ustezanja reći ću da smo mi žene baš pokvarene. Ne govorim općenito za sve, ali jednostavno ono reći će vam se samo čemu  ovakav zaključak.

Prilikom svake šetnje, svakaka od nas obraća pažnju na momke. Tako gledamo, posmatramo, s najljepšim osmijehom… dotjerane i sređene ostvarujemo prvi i najznačajniji, kontakt očima. Svakako da se ne sređujemo toliko za sebe, jer mi se pobogu volimo i ujutru kad ustanemo raščupane… Nego se sređujemo zbog muškaraca i svakako, drugih žena. I tako onda, počne razmjena pogleda.

Budući da već odavno nemamo ono nekadašnje, prilaženje i tako to… Eh nakon gledanja započinje dodavanje na Facebook-u. Pa prvi lajkovi, komentari i tako nekako počne i komunikacija. Međutim, svaki muškarac koji se javi, nađe se u nekakvom grču. Jer ne zna s kakvom djevojkom ima posla.

Ne znam koliko ste primijetili, ali ja jesam. Sad više nije u modi biti fina i ljubazna, nego onako svaka teži tome da bude što odvratnija i da spušta momcima, naručito ako je to neki ljepotan. Evidentiran od strane, nas žena za nekog, najpoželjnijeg neženju. Jer uvjerene smo da je to ono što svako traži i da „glumljenjem nedodirljive“ osvajamo nečije srce.

De seka, smiri malo.

Lutke, moje nećemo nikoga osvojiti svojom odvratnošću. Jer što si odvratnija to stvara lošiju sliku o tebi. Valjda takao ide. Prepotentnost bez ikakve osnove, ima li smisla? Svakako da nema.  Ako ti se s nekim ne razgovara, postoji mnogo ljepših i ljubaznijih načina da to kažeš, da izraziš da ti razgovor ne prija. A ne da glumiš i šturo odgovaraš. Jer svako zaslužuje da mu se obraćaš s poštovanjem, ma ko on bio.

Ali eto, ti vjerovatno to ne znaš, jer si isfrustrirana i težiš samo tome, da ostaviš dubok dojam… One za koju se „vrijedi boriti“. I da kolegicama na kafi kasnije možeš pričati, da si sretna i kako ti se baš taj neki macan javio.

A to što si ti njega do tog javljanja pojela očima, eh to nije bitno… O tome nećeš pričati, jer nisi ti ta koja gleda, ti si ona „neosvojiva tvrđava“. Šta misliš, jesi li stvarno?

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box