NIJE DOPUSTIO DA GA IZVUKU IZ OLUPINE dok ne nazove suprugu

Podijelite vijest

2chengNakon saobraćajne nesreće, vozač je ostao zarobljen u svom kamionu. Ubrzo su stigli vatrogasci, ali im on nije dopustio da ga izvuku iz kamiona. Tražio je da prvo nazove suprugu i postavi joj jedno pitanje. Nakon što je dobio odgovor, spašavanje je moglo početi…

Vozač kamiona teško je povrijeđen u saobraćajnon nesreći, a vatrogascima nije dopustio da mu odmah pomognu. Naime, on je prvo htio nazvati suprugu i pitati je hoće li ga voljeti i ako mu amputiraju nogu?!

Kong Huang (35) je nakon nesreće ostao zarobljen u svom kamionu. On je prevozio pijesak, a u jednoj krivini sudario se s automobilom.

Ali, kada su mu spasioci rekli da mu moraju amputirati nogu kako bi ga oslobodili iz olupine, Kong je rekao da će pristati da ga spase samo nakon što nazove suprugu.

-Draga, imam jedno pitanje na koje moraš odgovoriti iskreno. Povrijeđen sam i možda ću izgubiti nogu. Hoćeš li me voljeti i ako budem imao samo jednu nogu? – pitao je suprugu Cheng (29).

Kada je Cheng odgovorila potvrdno, Kong je završio poziv i rekao spasiocima: “Ok, samo naprijed, ja mogu živjeti.”

Nakon operacije spašavanja koja je trajala nekoliko sati, Kong je oslobođen iz olupine i spašen bez amputacije.

-Dvostruko sam blagoslovljen danas. Dobio sam bezuslovnu ljubav svoje supruge, a imao sam sreću da se vratim kao čitav čovjek. Veoma sam sretan – rekao je Kong koji se oporavlja u bolnici.

doznajemo.com/D.Z