NIJE HTIO DA NOSI MASKU I ZA ČETIRI DANA JE UMRO OD KORONE: Svijet sada bruji o onome što je rekao prije smrti

richard rose facebook1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Muškarac iz Ohioa, 37 godina, umro od koronavirusa nakon što je tvrdio da je pandemija od koje je preminulo više od 135.000 ljudi bila “glupa” u objavi na Facebooku.

Richard Rose (37) umro je 4. jula, četiri dana nakon što se mu je stigao pozitivan test na koronavirus. 37-godišnji Richard iz Ohioa koji je tvrdio da je pandemija koronavirusa samo ‘glupost’ i više puta je odbio da nosi masku za lice umro je od koronavirusa, piše DailyMail.

ČITAJ JOŠ:  Odlučili da uvedu petu dozu vakcine protiv koronavirusa

Veteran američke vojske, koji je služio devet godina po Iraku i Afganistanu. Umro je od virusa u svojoj kući 4. jula.

Nekoliko dana se nije oglašavao putem društvenih mreža, samo je u jednom momentu objavio da je jako prehlađen posljednjih dana. Od tog dana, počeo je svakodnevno da obavještava svoje prijatelje u kakvom je stanju.

  • Imam simptome koronavirusa. Jutros sam napokon testiran. Uskoro bih trebao da znam koji su rezultati. Samo želim da se ponovo osjećam dobro! – napisao je.
ČITAJ JOŠ:  U Zenici porođene dvije kovid pozitivne pacijentice, majke i bebe su dobro

Kasnije tog dana otkrio je da je pozitivan na virus. Već narednog dana je podijelio sa svima da je bez daha, i da mu je jako loše. Nakon dva dana je preminuo.

Ilustracija

Richardov prijatelj, Nick Conley je rekao za lokalne medije, da mu je jako žao zbog smrti svog prijatelja, ali i da ga osuđuje jer nije želio da nosi masku, i da pokuša da se zaštiti.

  • Veoma mi je žao, on je bio moj prijatelj, upoznao sam ga preko video igrica, a sada sam ostao bez njega. Mogu da razumijem da nije želio da nosi zaštitnu masku, ali nije bio svjestan da time ugrožava i druge – rekao je Nick.
ČITAJ JOŠ:  U Zenici porođene dvije kovid pozitivne pacijentice, majke i bebe su dobro

U Ohiou je prijavljeno oko 65.000 zaraženih koronavirusom, dok je preminulo ukupno 3.058 osoba, piše DailyMail.

GODISNJICA
MARKETING