“Nije problem kada gej parada prođe pored Alipašine džamije, a problem je minjak Lidije Bačić ispred Katedrale. Šuplja priča, Katedrala je bila iza naših leđa 30 metara” 

Za naš portal govorio je Ahmed Švrakić, direktor Hayat produkcije koja je organizovala nastup Lidije Bačić ispred sarajevske Katedrale, koji je privukao veliku pažnju bh. javnosti.

Nastup hrvatske pjevačice na početku izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama. U prvu ruku, mahom su se oglašavali nezadvoljni građani, kojima je najviše zasmetala oskudno odjevena Lidija Bačić.

Osluškujući komentare na društvenim mrežama, njenu ‘vizuelnu interpretaciju’, osudilo je i gradsko Vijeće grada Sarajeva, a naknadno se pojavila informacija, da je navodno i gradonačelnica Benjamina Karić bila ‘nezadovoljna’ prikazanim.

Iz Općine Stari Grad su u saopćenju naveli da su Hayatu ‘dali dozvolu, ali nisu znali koga dovode’, te tako uputili oštru kritiku na pomenuti događaj.

Ipak, da u Sarajevu i BiH trenutno postoje mnogo veći probelmi od minjaka jedne pjevačice, potvrdili su komentari podrške koji su putem portala i društvenih mreža bili upućeni Lidiji Bačić. Ona je tako i pored različitih reakcija, itekako uspješno ispromovisala svoje ime u našoj zemlji.

Podsjetimo, Lidija Bačić je trenutno jedna od najpopularnijih pjevačica u Hrvatskoj i Sloveniji.

Cijeli razgovor za Ahmedom Švrakićem pogledajte u priloženom videu OVDJE

Source