Screenshot 7 16
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
NER FIT

WD-40 američka je kompanija koja proizvodi kućne hemikalije, a najpoznatiji je proizvod tekućina u spreju koja se koristi za podmazivanje, odmašćivanje, ali i niz drugih stvari.

FIXGEHALT

Sprej je izumljen 1953. godine, a njegovo ime doslovno označava istiskivanje vode, 40-a formula. Najčešće se upotrebljava za podmazivanje šarki na vratima, ali mnogi se njime koriste i za duge namjene.

Skidanje naljepnica

Ovaj sprej odličan je za micanje ljepljivih ostataka etiketa sa staklenih površina. Jednostavno se poprska i ukloni ljepilo nekim oštrim predmetom.

LIDER

Skidanje mrlja od pastelnih bojica

Ljudi s djecom posebno će voljeti ovaj trik. Naime, sprej će s lakoćom ukloniti pošarana drvena vrata, a poslije se to mjesto jednostavno obriše krpom. Uklonit će i otiske prstiju s drvenih površina.

Vodonepropusne cipele 

Ako želite da vaše cipele budu vodootporne, koristite WD-40 sprej koji se jednostavno poprska po cipelama i potom se obriše krpicom.

Hrđave makaze

Makaze koje su hrđave i ne režu dobro.

lako će ponovno postati funkcionalne ako ih se poprska ovim sprejem.  Vraća sjaj WD-40 vratit će sjaj površinama od nehrđajućeg čelika, kao što su vrata frižidera ili pak perilice za posuđe.

Protiv kukaca

Može se koristiti i za površine na koje dolaze kukci, a nakon što se sprej nanese, neće ih više biti. Još je jedna prednost i rok valjanosti ovog proizvoda koji je zapravo neograničen iako je službeni rok trajanja pet godina.