Portal 072info

Nije usvojen dnevni red Skupštine ZDK

Zbog nepostojanja većine za izglasavanje dnevnog reda danas popodne nije održana 21. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj su trebali biti razmatrani rebalans ovogodišnjeg budžeta i Nacrt budeta za iduću godinu.

Razlog je neslaganje unutar Kluba Saveza za bolju budućnost,odnosno različito glasanje zastupnika ove stranke.

Prijepodne je zastupnik Saveza za bolju budućnost, Kemal Mušinbegović iz Visokog je obznanio, da on, te Amra Jupić iz Zavidovića i Naida Delibašić iz Kaknja istupaju iz Kluba SBB-a, ali da ostaju zastupnici ove stranke.

Epilog različitog glasanja zastupnika SBB-a bio je izostanak podrške dnevnom redu 21. sjednice na kojoj se trebao razmatrati rebalans ovogodišnjeg budžeta kao i Nacrt budžeta za iduću godinu. Predsjedavajuća, Draženka Subašić konstatovala je da nema većinske podrške za dnevni red i pozvala članove Kolegija da odmah održe sjednicu kako bi se utvrdio novi datum za 21. sjednicu Skupštine. Zamjenik predsjedavajuće, Ivo Tadić (HDZ) je, uprkos ovakvom razvoju događaja najavio, da bi već ove sedmice mogla biti održana nova sjednica Skupštine na kojoj će biti razmatrani budžetski dokumenti.

Tokom dana održan je nastavak 20. sjednice Skupštine ZDK na kojoj su nakon šire rasprave usvojene Informacije o nevladinom sektoru,odnosno o regionalnim cestama. 

RTVZE

Podijelite članak