6 2
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Prijedlog da se ulica Zvornička u sarajevskom naselju Grbavica preimenuje u ulicu Ivice Osima, koji je prije dva mjeseca dao samostalni vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Srđan Srdić, nije prihvaćen.

Srdić je to danas potvrdio na svojoj Facebook stranici uz objavljeni snimak sa sjednice na kojoj je zabilježeno pojedinačno izjašnjavanje svakog vijećnika.

– Općinsko Vijeće Novo Sarajevo je reklo “ne” da se naziv ulice Zvornička preimenuje u ulicu Ivice Osima! Sram i stid da vas bude! Molim sve da pogledaju kompletan video snimak i da obrate pažnju na imena ljudi koji su rekli ne. Danas je umrla demokratija u Novom Sarajevu! Kažu da smo prekršili proceduru, ja kažem da nismo – napisao je Srdić koji tvrdi da razlog glasanja njegovih kolega nije navodno narušena procedura, već zato što je on predložio.

– Evo ja ovako javno da kažem da nikada neću biti protiv inicijativa koju su građani predložili. Mene ne zanima koja ste politička opcija niti ko ste, mene zanima suština inicijative i samo interes građana – napisao je Srdić uz objavljeni snimak.