Nije zaboravio odakle je krenuo: Bruno Akrapović na Bilinom polju

Bruno Akrapović, bivši fudbalski A reprezetativac Bosne i Hercegovine, koji se danas bavi trenerskim poslom jučer je posjetio NK Čelik.

Akrapović je ponikao u klubu sa Bilinog polja i to nije zaboravio iako su Zeničani daleko od vrha bh. fudbala.

– U prostorijama stadiona Bilino polje i na treningu prvog tima imali smo priliku i čast da ugostimo proslavljenog bh. fudbalera i trenera, Brunu Akrapovića. Kao igrač defanzivac, ponikao u zeničkom Čeliku i u njemu stasao za veliku scenu.

Od 1988. do 2009. godine karijeru je ispunio igrajući za jedanaest njemačkih klubova, između ostalih za Energie Cottbus, Wolfsburg i Mainz. U dresu reprezentacije BiH debitovao je u 33. godini u rodnoj Zenici, u prijateljskoj utakmici sa Makedonijom, a posljednji nastup, četrnaesti po redu, imao je na utakmici protiv Rumunije.

Nakon prakticiranja u Wolfsburgu i sticanja trenerske licence, vodio je nekoliko klubova gdje je bilježio odlične rezultate. Posljednji klub koji je vodio bila je Škendija iz Makedonije.

Copy

Akrapović se na jučerašnjem treningu kratko obratio igračima i pokušao prenijeti svoja iskustva igranja u Crno-crvenom dresu, te ljubav prema Čeliku koju nosi sa sobom bez obzira gdje se nalazio ili boravio.

Također, u kontaktu je s našim šefom stručnog štaba, Arminom Duvnjakom, te je izuzetno sretan zbog odličnih rezultata koje Armin bilježi na početku svoje trenerske karijere – saopćili su iz Čelika.

Faktor

Prethodni članakCijene smještaja u predsezoni u Neumu veće do 15 posto u odnosu na 2021. godinu, šta će biti na ljeto
Sljedeći članakOtvoreni Dani jagodastog voća: Jagoda je tradicija i zaštitni znak Čelića