Portal 072info

Nijemac u šoku: Na Krku za 100 eura dobio svega 610 kuna

873x400 75 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako je tečaj eura 7,52 hrvatske kune, u jednoj mjenjačnici na Krku to je kudikamo manje. 

Uvjerio se u to jedan Nijemac koji je, kako se vidi iz računa koji je ustupio portalu Fenix-magazin.de, u subotu, 11. jula za 100 eura na Krku dobio svega 610 kuna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nijemac je Fenixovu novinaru ustupio i potvrdu o mijenjaju eura u kune, a iz koje se vidi i broj potvrde o otkupu te ime blagajnika. Razgovarajući s turistima na Krku, novinar je ispred sporne mjenjačnice od gostiju doznao kako se sličan slučaj dogodio i u Rijeci.

– Vidio sam kako su u jednoj mjenjačnici jednom njemačkom dječaku promijenili 200 eura po tečaju od 6,1 kuna. Nisam to mogao prešutjeti te se na kraju i posvađao s uposlenikom mjenjačnice. Naravno, ništa se nije dogodilo, dječakovi roditelji koji su bili u blizini su ostali šokirani kad sam im rekao što se dogodilo. No, nije bilo pomoći, ispričao je jedan Hrvat čiji identitet je poznat novinaru Fenix-magazina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Sve to što se događa, a o čemu će Nijemci sigurno ispričati svojim poznanicima, a najvjerojatnije i njemačkim novinarima kada se vrate u Njemačku, ostavlja lošu sliku o hrvatskom turizmu u Njemačkoj. Pogotovu je to loše sada u vrijeme korona-krize, kada Nijemci pozivaju svoje goste da ostanu doma ili odmor provode u Njemačkoj, zaključuje portal.

Podijelite članak
  • 8
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Klubovi puni gostiju koji ne nose maske: Mladi misle da korona za njih nije opasne, ne žele da im život stane

072info.com

Više od 12.000 osoba iz BiH prošle godine odlučilo potražiti bolji život u Hrvatskoj

072info.com

ŽENA PALA SA ZGRADE DOK JE ČISTILA: Ostala nepomična na krovu trgovine, hitna nije mogla do nje

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME