Portal 072info

Nikad nije bila na bolovanju: Samira 38 godina popravlja motocikle bolje od muškaraca

Libanka Samira Kenan već 38 godina popravlja motocikle i smatra da ovaj posao obavlja bolje od muškaraca, piše Anadolu Agency (AA).

U Bejrutu, glavnom gradu Libana, Kenan ima svoju radionicu u kojoj popravlja motocikle, ali i sva vozila na električni motor. Nakon što ih popravi sama provjerava njihovu ispravnost.

“Popravljam motocikle, električne motore i motore na čamcima. Već 38 godina se bavim ovim poslom. Zanat sam naučila od supruga i volim svoj posao “, kaže Kenan.

b

Uz osmjeh dodaje da se ovim poslom bavi bolje od muškaraca.

Ova žena je kazala kako voli to što su žene utjecajnije od muškaraca. Ona svima želi dokazati da su žene jače od muškaraca, ne samo fizički već i po načinu razmišljanja.

Ona nikad nije bila na bolovanju. Kaže da joj je u početku bilo teško, da su mnogi sumnjali u njen potencijal, ali je to s vremenom promijenjeno.

a

“Moji klijenti prvo nisu željeli da im popravljam motocikle. Mislili su da to ne mogu jer sam žena. Zato je moj muž preuzimao motocikle i naknadno ih davao meni. Kad ih je nazad predavao, klijentima bi kazao da sam ih ja popravila. Nisu mogli vjerovati. Vremenom sam im ja postala prvi izbor. Tako su počeli insistirati da ih ja popravljam”, ponosno je kazala Kenan.

bh-index.com

Podijelite članak