Nike predstavio “održivu” kolekciju kupaćih kostima napravljenu od recikliranih materijala

Brend sportske odjeće i obuće Nike predstavio je novu “održivu” kolekciju kupaćih kostima napravljenih od recikliranih materijala.

Novu kolekciju čini 25 komada kupaćih kostima uključujući modele iz jednog ili dva dijela namijenjenih za oba spola. Cijela kolekcija izrađena je od najmanje 85 posto “održivih” tkanina, uključujući reciklirane podstave i dresove.

Brianna Showell, potpredsjednica marketinga u Nike Swim odjelu, za magazin WWD je prokomentarisala novu kolekciju te rekla: “To je jedna stvar na koju smo zaista ponosni.”

“Kolekcija nije namijenjena samo za plivanje”, kaže Kelly Hibler, predsjednica Nike Swima, već za sve aktivnosti “u vodi i oko vode”.

Koncept održive mode u posljednje vrijeme sve više dobiva na značaju, a u suštini znači korištenje ekološki prihvatljivih materijala i reciklažu u cilju zaštite planete. Također, tu je i etički element koji se veže za današnju “brzu” modnu industriju koja cvjeta zahvaljujući konzumerizmu.

Nike se priključio “utrci održive mode”, zajedno sa svojim konkurentima, brendovima Puma i Reebok, koji su prethodno predstavili različite “održive” kolekcije sportskih odjevnih komada.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakItalijanske vlasti zabranile ulazak kruzerima u historijsko središte Venecije
Sljedeći članakDodik o Blinkenovom pismu: Bošnjačka strana je dobila “po nosu”