Nikšić: Idemo što prije smijeniti Vladu koja je nabavila neupotrebljive raspiratore. Uzaludni pokušaji SDA i DF-a

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, oglasio se na društvenim mrežama nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Na sjednici su potvrđeni kandidati za ministre u Vladi FBiH, a iako se govorilo o mogućim raskolima unutar SDP-a to je danas sve demantirano.

“Današnja redovna sjednica Predsjedništva SDP-a pokazala je visok stepen međusobnog razumijevanja i odlučnosti rukovodstva stranke da se što prije okonča proces formiranja Vlade Federacije BiH. Dinamična i konstruktivna diskusija je dovela do konkretnih zaključaka o daljnjim aktivnostima stranke. SDP nastavlja putem kojim je krenula i sa partnerima s kojima smo potpisali sporazum o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima. Potpredsjednik Federacije BiH, Igor Stojanović će već danas staviti svoj potpis na imenovanje nove Vlade FBiH”, naveo je Nikšić.

On je kazao da će uraditi sve da što prije smijene Vladu ‘koja je građane ostavila na cjedilu tokom pandemije, koja nije nabavila vakcine jer nisu htjeli glumiti državu, ali je zato 10 miliona KM bacila na beskorisne respiratore’.

“Nećemo dozvoliti da o sudbini građana i dalje odlučuju oni koji novac građana dijele između sebe, dok se rudari bore za egzistenciju jer im nisu isplatili plate.

Uporni pokušaji SDA, DF-a i njima bliskih medija, da prikažu da postoji raskol u SDP-u su uzaludni. U SDP-u postoje pluralizam i sloboda govora, a ne sukobi i frakcije. Kada bi se bavio njima, kao što oni vode brigu o stanju u SDP-u, preporučio bih im da dozvole svojim ljudima da otvoreno kažu ono što misle, bez straha od sankcija. Stvaranja neprijatelja od svakoga ko se usudi reći svoj stav su tehnike totalitarnih stranaka i režima. Vremena su se promijenila i što prije to shvate, biće bolje za njih”, naveo je Nikšić.

Raport