Portal 072info

Nikšić: Odluku o smanjenu penzija radi pomoći stradalim u poplavi nije donijela Vlada nego Udruženja penzionera

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i ja smo već odavno navikli da zasluga za sve dobro što se desi pripada nekom drugom, ali krivica po pravilu za sve negativno se adresira nama, bez obzira na to da li imamo ikakve nadležnosti u vezi s tim.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Najčešće to uopće i ne pokušavamo demantirati. Ovaj put želimo napraviti izuzetak jer se radi o populaciji prema kojoj imamo sigurno izuzetno razumijevanje i koja ne zaslužuje da se njima manipuliše – rekao je premijer FBiH Nermin Nikšić za Agenciju Fena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Naime, kako kaže, izuzetnim naporima Zavoda PIO i Vlade Federacije jučer je, usprkos prirodnoj katastrofi koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu i region, što je dovelo do značajnog pada prihoda, po planu i bez kašnjenja, započela isplata redovnih penzija u Federaciji BiH.

– Dakle pobrinuli smo se da naši penzioneri ne osjete bar taj udar i dobiju svoju zarađenu penziju. Ovdje ne govorimo o tome da li su penzije dovoljne. Naime već smo navikli da nas se i zbog toga optužuje zaboravljajući kako je ova vlada koja je već dva puta u svom mandatu povećala penzije pokušavajući popraviti standard penzionera i to ćemo raditi i dalje. Zato ne dopuštamo da se manipuliše kako je Vlada donijela bilo kakvu odluku kojom penzionerima, bez njihove saglasnosti, umanuje penziju da bi se taj novac usmjerio kao pomoć postradalim od poplave- kaže Nikšić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Istina je, kako ističe premijer FBiH, da to niti je odluka Vlade, niti Vlada za takvo nešto ima nadležnosti.

– Istina je da je to odluka Udruženja penzionera koje na taj način ustvari želi osigurati novac za svoj fond solidarnosti iz kojeg žele pomoći svojim članovima penzionerima koji su u ovoj nesreći ostali bez krova nad glavom ili im je dom oštećen. Nažalost, i jedna takva plemenita ideja se koristi kao povod za politikanstvo i napad na Vladu -rekao je Nikšić.

Depo.ba/Fena

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME