Portal 072info

Nikšić: Šta policija radi ljeti kada se ulice pretvore u auto-moto pistu?

Auti gužva
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Samostalni zastupnik u Skupštini KS Damir Nikšić nadležnima je uputio pitanje satiričnog karaktera, a odnosi se na djelovanje policije po pitanju kretanja motornih vozila velikom brzinom. U pitanju je ponovo problematizirao naplaćivanje kazni građanima koji nisu nosili zaštitne maske tokom pandemije koronavirusa.

“Znamo da medvjedi zimi spavaju zimski san, a laste sele na jug, ali nakon uvećane proljetne aktivnosti ekspresnog naplaćivanja prilično visokih kazni za nepravilno nošenje maski, moju bazu i mene zanima šta policija radi ljeti kada se glavne ulice Sarajeva pretvore u auto-moto pistu?”, pitao je Nikšić.

Dao je i obrazloženje svog pitanja.

“Ako je riječ o legalnoj aktivnosti vozača brzih i trkaćih automobila i motora (koja se odvija na prostoru koji je u nadležnosti Kantona), red bi bio da nadležno ministarstvo, tj. vlada Kantona Sarajevo zvanično i na vrijeme informiše građane Sarajeva o službeno započetoj sezoni putem kantonalne televizije i drugih medija”, poručio je.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Problematizirajući naplaćivanje kazni osobama koje nisu nosile zaštitne maske, Nikšić je na jednoj od skupštinskih sjednica postavio pitanje koje je izazvalo brojne reakcije u javnosti. Vjerovatno je riječ o najkraćem i najkonkretnijem pitanju u historiji Skupštine KS, a glasilo je “Gdje su pare”. Objasnio je da misli na novac od kazni naglasivši da se iznosile i do 500 KM.

Klix.ba

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 6
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Damir Nikšić: U vezi Batka mi je najsumnjivije što je već kriv i trebaće mu godine i godine da svima dokaže da je nevin!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6