“Nisam suzu pustio kada mi je nestala kuća i auto, ali kada sam došao u pčelinjak i vidio šta može čovjek da uradi, zaplakao sam. Moj um to ne može da shvati”

“Nisam suzu pustio kada mi je nestala kuća i auto, ali kada sam došao u pčelinjak i vi dio šta može čovjek da uradi, zaplakao sam. Moj um to ne može da shvati”.

Stopostotnom 41-godišnjem invalidu  2014. godine je klizište u Željeznom Polju uništilo sve što je imao, a sada je ponovo ostao bez onog za šta se vrijedno borio.

Čolić i njegova porodica su ponovo na početku. Kaže da je razočaran ljudskom zlobom ili takvim ponašanjem pojedinaca.

Godine rada, truda i ljubavi uništili su vandali iz njemu nepoznatih razloga. Kaže da se nije nikome zamjerio, niti pamti da je bilo kome rekao ružnu riječ.

Pčele su bile dobar izvor prihoda, školovao je jednu kćerku na fakultetu i dvoje djece u osnovnoj školi.
Šteta je oko 10.000 KM, jer nijedna košnica nije ispod 250 KM. Navodi kako pokušava da spasi bilo šta, ali je šteta ogromna.

2003. godine je kao pomoćni kopač stradao u zeničkom rudniku Stara jama. U nesreći mu je slomljena kičma, te nakon operacija nije stao na svoje noge.

Nada se da će se pronaći počinioci ovog nedjela, i da će se uspjeti oporaviti od još jedne velike nesreće koja je pogodila njegovu porodicu.

Poslušajte šta kaže za Source portal na ovom linku.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE