Nisam trebala uspjeti, trebala sam biti prostitutka, majka sa 16 godina ili navučena na drogu

Alicia Keys 1 e1548682108422

Alicia Keys (39) govorila je u iskrenom razgovoru za “Guardian” o svom životu i karijeri, a njene riječi da je mogla da završi kao prostituka izazvale su veliku buru u javnosti. – U vrijeme kad sam počela da svoju muziku lansiram u svijet, to uopšte nije bio trend. Sve radio stanice su mislile da sam ja neka 40-ogodišnja džez pjevačica, a zapravo sam imala 19 godina, nosila kikice i dolazila iz Harlema – rekla je Alicia.

Ipak, “probila” se 2001. godine izvođenjem pesme “Fallin” u emisiji Oprah Winfrey.

Ispostavilo se da je pjesma definisala nju, njenu karijeru.

Govoreći o drugoj numeri, “Underdog”, američka pjevačica je priznala da je moglo da joj se desi da završi kao neke druge Afroamerikanke iz njenog kraja u to vrijeme – kao prostitutka ili narkomanka.

“Underdog” je pjesma sa njenog novog albuma, koju je radila u saradnji na Edom Sheeranom i u kojoj šalje podršku svima onima koji sanjaju bolji život.

– Ja sam ta osoba iz pjesme, ona koja nije trebalo da uspije da pobjegne iz kraja, koja je trebalo da završi kao prostitutka, mlada majka sa 16 godina ili navučena na drogu. Ja sam ta koja sam se mogla naći na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i biti povrijeđena ili ubijena. Šta je uopšte san? San je luksuz, ako moraš da platiš sve te račune i staviš hranu na sto svojoj djeci. Zato razumijem koliko je snage potrebno da kreneš svojim putem. Zato moje pjesme daju snagu drugima. Mnoge sam pisala u najgorim trenucima mog života – istakla je Alicia i riječima dotakla mnoge ljude širom svijeta, naročito žene.

Posljednji album pjevačice rođene 1981. nosi njeno ime – “Alicia”, a vratio ju je na top liste hitovima “Underdog” i “Time Machine”.

Azra.ba