telefon 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Tehnologija / Zabava
Kurbani 2021

Jeste li znali da postoji aplikacija koja testira integritet vodonepropusnosti vašeg android mobitela, i to tako da mobitel ne uranjate u vodu ili ga polijevate vodom?

Na Google Play Storeu nalazi se aplikacija Water Resistance Tester koja koristi mobitelov barometar za provjeru integriteta vodonepropusnosti uređaja ocjene IP67/IP68, piše The Verge.

Aplikaciju je uočio Android Police, a moglo bi se reći da ona spada u kategoriju genijalnih stvari za koje nismo znali da su ih aplikacije sposobne učiniti.

Korištenje aplikacije krajnje je jednostavno i nakon njenog preuzimanja u Google Playu treba samo slijediti jednostavne upute i odmah ćete imati odgovor na pitanje je li vaš mobitel (još uvijek) vodootporan.

Sam developer koji je aplikaciju i napravio, Ray Wang, pojasnio je da mu je cilj bio pomoći ljudima da provjere stanje vodonepropusnih pečata na svojim uređajima, nakon recimo nekog servisa na uređaju ili jednostavno nakon što je prošlo dosta vremena od njegove kupovine.

Ako aplikacija vašem mobitelu da zeleno svjetlo za integritet vodonepropusnosti, to nikako ne znači da biste uređaj odmah trebali testirati u najbližoj vodi. Ipak, dosad se pokazalo da su rezultati koje daje pouzdani, što potvrđuju i korisnici te aplikacije u komentarima na Redditu i Google Playu.

Naravno, ako imate uređaj koji uopšte nema certifikat vodonepropusnosti IP67/68, aplikacija će ga uvijek ocijeniti vodopropusnim.

Aplikacija je besplatna.