Portal 072info

Nisu znali da njihovi milioni više ne vrijede, uzalud čuvali stare…

Stjepan Ivičinec
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Stjepan Ivičinec
Stjepan Ivičinec


Nisu znali da njihovi milioni više ne vrijede, uzalud čuvali stare jugoslovenske dinare. 
Stjepan Ivičinec iz Turopolja htio je obradovati ukućane jer su svi ostali bez novaca.

Turopoljski bračni par nije šokirao samo svoju obitelj nego i cijeli kraj dajući svojoj djeci milion i dvjesto hiljada starih jugoslavenskih dinara (tadašnja protuvrijednost 93 hiljade njemačkih maraka) koje su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku i poplunu ne znajući da taj novac danas više ne vrijedi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naime, slušajući svoju snahu i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer plaću nijedno od njih nije dobilo nekoliko mjeseci, a sjetvu treba obaviti na vrijeme, 90-godišnji Stjepan Ivičinec pozvao je svoju 85-godišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk od kojeg se nisu godinama odvajali.

– Daj, Kato, naš jastuk i škarice jer, evo vidiš, došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo šparali. Vidiš da je bilo dobro mene poslušati i šparati, a ne trošiti novce kako si ti htjela – govorio je djed Stjepan parajući svoj omiljeni jastuk.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zaprepašteni i u nevjerici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako djed i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslavenskih dinara.– Kaj se čudite? Nekad se imalo i moglo šparati. Kaj to nije dovoljno? Ako treba još, budem ja rasparala i blazine… Nemojte se bojati, nećemo mi biti gladni. Imat ćemo za sjetvu i za život, uporan je bio bračni par Ivičinec ne shvaćajući čemu se čude njihovi ukućani.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME