zenica 3
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 6, 2021 @ 10:27
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Vodostaj rijeka i svih vodenih tokova na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) je normalan, a saobraćaj se na svim glavnim putnim pravcima odvija bez zastoja, rečeno je Srni u Operativnoj službi kantonalne Civilne zaštite. Kako su istakli, nivo vodenih tokova na području grada Zenica u blagom je opadanju.

NER FIT

Rijeka Bosna u centru Zenice izlila se iz korita na pješačko-biciklističku stazu koja od Kamberovića polja vodi ka Ušću sa tendencijom opadanja. Na ušću Babine rijeke sa Bosnom postavljene su vreće s pijeskom koje su spriječile da se rijeka izlije na ulice i saobraćajnice. Podvožnjak u naselju Blatuše i dalje je pod vodom,

Situacija je pod kontrolom u naseljima nizvodno niz rijeku Bosnu, prvenstveno u Topčić Polju i u Nemiloj. U Civilnoj zaštiti ističu da su, kada je riječ o odvijanju saobraćaja, izuzetak dionice koje su tokom protekle noći poplavljene i na čijim se sanacijama neprekidno radi.

Snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno, s tim da su građani pozvani da vodu za piće prokuhavaju zbog trenutnog zamućenja. Na nekoliko lokaciju u Kaknju izlila se Bosne iz svog korita, ali je angažovana mehanizacija firme “Trgošped” koja je nasipala potreban materijal čime je spriječena veća šteta. Neke od ugroženih lokacija su u Doboju, Povezicama, Malješu, Donjem Kaknju.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Vodostaj je na području opštine Kakanj u opadanju. Civilna zaštita ZDK imala je niz intervencija i na području općina Breza i Visoko.

LIDER