Nizozemci zapalili terasu kafića u Splitu, šteta oko 90 hiljada KM

Policijski službenici Prve policijske stanice Split dovršili su kriminalističko istraživanje događaja iz 23. maja 2022. godine kada je oko 4 sata u Splitu, u Marmontovoj ulici, u požaru uništen vanjski dio ugostiteljskog objekta.

“Nakon obavljenog uviđaja i nakon što su u događaju utvrđeni elementi krivičnog djela, policijski službenici su proveli intenzivno kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

Jučer su u službene prostorije dovedena tri muškarca, strani državljani radi provođenja istraživanja.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23. maja 2022. godine na području Splita pokušali izazvati požar na dva motocikla te su izazvali požar na vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta u kojem je uništen veliki broj stolova, stolica, konstrukcija suncobrana i nastala je materijalna šteta u visini od 350 hiljada kuna (oko 90 hiljada KM).

Uhapšeni strani državljani Nizozemske (20-godišnjak, 19-godišnjak i 18-godišnjak) ostvarili su obilježja krivičnog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku.

Copy

Također, tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježja krivičnog djela prevare iz razloga jer su napustili objekt smještaja bez podmirenja troškova u visini od 1500 kuna (Oko 400 KM)”, objavila je policija, prenosi Index

Prethodni članakNapadaju vas komarci? Posadite biljke koje će ih otjerati i iz doma i iz vrta
Sljedeći članakMotociklista poginuo u sudaru