Portal 072info

Nizozemska ima 7.400 novozaraženih koronom, zatvaraju se restorani i kafići

Screenshot 2 1447
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nizozemska je postigla novi maksimum u broju dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom, sa skoro 7.400 zaraženih u posljednja 24 sata, pokazuju podaci objavljeni u utorak. Vlada se priprema da objavi nove restriktivne mjere na konferenciji za novinare s premijerom Markom Rutteom u 19.00 sati po lokalnom vremenu, prenio je Reuters.

Vlada će objaviti nove mjere za suzbijanje epidemije virusa, uključujući zatvaranje kafića i restorana, pošto se u ovoj zemlji razbuktalo jedno od najvećih žarišta u Evropi.

Vlada premijera Marka Rutea oklijevala je da uvede oštrije mjere, koje bi mogle da budu štetne po ekonomski oporavak, ali se našla pod pritiskom medicinskih stručnjaka da stupi u akciju da bi se spriječilo preopterećenje zdravstvenog sistema.

Nizozemska vlada do sada je objavljivala uglavnom preporuke i sugestije za ponašanje građana, uključujući nošenje maski i restrikcije na putovanja, ali ne i naređenja.

Večeras se, pored zatvaranja kafića i restorana, očekuje i odluka o zabrani prodaje alkohola u kasnim satima, javio je nacionalni servis NOS pozivajući se na izvore u Vladi.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Treći dan zaredom rekordan broj zaraženih u svijetu, WHO: “Bit će još teže”

072info.com

Psihologinja: Oni koji ne vjeruju, neka se zamisle u koži oboljelog u bolnici

072info.com

Roditelji u panici: Neprihvatljivo je da vrtić i izolatorij budu u istom objektu

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6