Nizozemski fudbaler pijan vozio 200 na sat i usmrtio 4-godišnjeg dječaka

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nizozemski fudbaler Rai Vloet (27) izazvao je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je usmrtio četverogodišnjaka. Nogometaš ruskog Urala u novembru 2021. se brzinom oko 200 kilometara na sat pijan zabio u stražnji dio vozila u kojem se nalazila četveročlana porodica. Nažalost, četverogodišnji dječak, koji je sjedio na zadnjem sjedištu, preminuo je u bolnici od posljedica teških ozljeda.

Vloet je kasnije priznao kako je popio na zabavi.

“Bio sam na zabavi u Amsterdamu, još uvijek je bilo korona, zabava je ranije završila. Trebao sam provesti noć u Amsterdamu, ali donijeli smo novu odluku, da idemo u Rotterdam. Bez razmišljanja počeo sam voziti, noga mi je bila na papučici gasa kada sam namještao tempomat i tad se dogodila nesreća.”

Nakon nesreće pregledom je utvrđeno kako je Vloet popio dvostruko više od zakonom dopuštene količine alkohola. Policiji nije htio priznati da je upravljao vozilom, piše nizozemski AD.

Državno tužilaštvo osim zatvorske kazne traži i četverogodišnju zabranu upravljanja vozilima. Vloet je u karijeri igrao za PSV, Cambuur, FC Eindhoven, NAC Bredu, Chiasso, Frosinone, Heracles i Astanu, a od 2022. je član ruskog Urala. Nastupao je za mlađe selekcije Nizozemske, a za U-21 selekciju je u tri nastupa zabio dva gola.