Njegova priča ostavlja bez teksta: Ferid se ženio 11 puta, a za Ismetu misli da je prava

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U svojoj mladosti imao sam dosta hirova, bio sam dosta živ, tako da sam sa 18 godina stupio u prvi brak. I tako, nisu se kockice posložile i tako je krenulo.

Ovo su riječi Ferida Rizvića Fere, muškarca iz Bosne i Hercegovine, čija životna priča je ostavila sve bez riječi.

– Druga godina, druga žena, treća godina, treća žena, četvrta godina, četvrta žena, peta godina, peta žena, ona je bila petu i šestu godinu, sedmu godinu, osma žena, deveta godina, deveta žena, deseta godina, deseta žena, e, sa njom sam živeo 19 godina. Ona je nažalost umrla, ovo je sad jedanaesta – počeo je priču Rizvić.

ČITAJ JOŠ:  TRAGEDIJA U BIH: U rijeci se utopila žena

Deverli glave

Fera, kako je rekao da ga zovu komšije, poznanici i prijatelji, danas uživa sa svojom Ismetom, sa kojom je tri godine u složnom i lijepom braku u njihovom porodičnom domu, selu Rizvići kod Fojnice. Kako je rekao, Ismetu je upoznao nakon što mu je žena sa kojom je proveo skoro dvije decenije preminula, i nije zažalio što se još jednom oženio.

– Bio sam deverli glave, nisu me išli brakovi nikako. U suštini sve su žene valjale, ali nisam ja u mladosti. Hirovi su tu bili, kafana, piće. Deseta mi je žena bila iz Nemile i sa njom sam živio 19 punih godina. Prije nešto više od tri godine je umrla – ispričao je Ferid za Tatabrada televiziju.

ČITAJ JOŠ:  Nesreća u BiH: Teško povrijeđen radnik Šumarstva

Ipak, istinu o broju supruga koje je imao, nije joj rekao na početku.

Tri godine braka

– Stupio sam u kontakt sa njom i otišao sam kod Ismete dva puta i zakazao svadbu. Ona je malo bila skeptična i pitala me je: “Kako mogu da ti vjerujem?”, reko “otići ćeš kod mene u kuću pa ćeš da vidiš”. Doduše, ja sam nju tada slagao, rekao da sam se ženio četiri-pet puta. Kasnije sam priznao – priča Ferid.

Za tri godine koliko su u braku, uspjeli su da ostvare povezanost kao da se godinama znaju.

– Baš se poštujemo i uvažavamo. Mi smo dvije napaćene duše i spojili smo to u jednu cjelinu, kao da živimo trideset, a ne tri godine – rekao je on.

ČITAJ JOŠ:  TRAGEDIJA U BIH: U rijeci se utopila žena

Kako Ismeta kaže, krase ih ljubav i sloga, što se prenijelo i na njihovu djecu. Naime, oboje imaju po dvoje, i kako ističu ne odvajaju ih, već im svima uporedo pomažu. Ismeta ima dvije kćerke, Ferid dva sina.

– Mi smo našli srodnu dušu, volimo se! Nije mene interesovalo kuća ni imanje, samo kakav je čovjek. Prvo što smo posložili bila su djeca, on ima dvoje i ja dvoje, to su sve danas moja djeca, ja bih za njih poginula. Ako damo mom djetetu, dajemo i njegovom, ako nema za njegovo, nema ni za moje – ispričala je Ismeta.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING