Portal 072info

Njemačka još uvijek u potrazi za radnom snagom! Možda je ovo prilika za vas?

Prije nekoliko dana objavljeno je da je Njemačka u deficitu sa radnom snagom, shodno tome, objavila je ‘potragu’ za istom. Međutim, čini se da još uvijek nisu sva mjesta popunjena budući da je na Facebook stranici Ambasade Njemačke u Sarajevu objavljeno da se radna snaga još uvijek traži. Potrebni su stručnjaci iz različitih polja.

Ono što je potrebno ispuniti jeste da imate završenu i priznatu školu za zanimanja s Pozitivne liste zanimanja koja s kojim je Njemačka u deficitu. Osim toga, naravno, morate poznavati i njemački jezik.

Jedno od najtraženijih zanimanja je iz područja elektrike, mehaničara, montažera kablova, tehničara za klima-uređaje i mnogi drugi…

Ukoliko ste zainteresirani i smatrate da je ovo vaša šansa, ostale detalje kao i način prijave možete pogledati na zvaničnoj stranici Ambasade u Njemačkoj.

Ukoliko pak poznajete njemački jezik a nemate završenu školu iz traženog zanimanja, bez obzira, možete se javiti Ambasadi i pitati za savjet, možda se ipak pronađe nešto i za vas.

E-mail adresa na koju možete kontaktirati je: ku-10@saraj.diplo.de.

Podijelite članak
Holler Box