Njemačka kompanija otvara firmu u BiH, zaposlit će do 300 radnika

TVC kamen temeljac 1

U industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu danas je postavljen kamen temeljac za izgradnju proizvodnih hala kompanije TVC d.o.o.

Riječ je o značajnoj investiciji za Bosanskopodrinjski kanton (BPK), njemačkih investitora, u okviru koje je planirana gradnja proizvodne hale te zapošljavanje od 150 do 300 radnika.

Novi pogon bit će smješten na površini veličine 7.000 kvadrata i 12.000 kvadrata proizvodnog područja, a prema najavama njemačkog investitora, u sljedećih nekoliko godina u planu je izgradnja i novih proizvodnih hala u Goraždu.

Njemačka kompanija TVC registrirala je istoimenu firmu u Goraždu gdje je već ranije započela proizvodnja medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja, a izgradnjom proizvodne hale u industrijskoj zoni Vitkovići ova kompanija će stvoriti mogućnosti za zapošljavanje nekoliko stotina radnika.

Izgradnjom pogona i otvaranjem firme u Goraždu njemački investitor realizira plan širenja proizvodnih kapaciteta u Evropi, a TVC d.o.o. će biti dio jedne svjetske grupacije koja radi metalne dijelove medicinskih kreveta i pomagala.